Istoric

Print

Un secol de inovaţie

Ciocanul pneumatic din evul mediu urnit de puterea apelor, inventatori, idei, licente, formarea companiilor în perioada de pionierat a industriei grele europene, progresele revoluţionare, restructurările, noile tehnologii, creşterea continuă, toate acestea au scris istoria BÖHLER. Oţelul are o lungă tradiţie în orasele unde BÖHLER este localizat. Adevaratul succes a început în 1870. Albert şi Emil Böhler cumpărau oţel de la diferiţi producători şi îl vindeau prin compania lor în Viena. Graţie succesului extraordinar pe care l-au avut, ei au fost capabili să cumpere uzina Styria din Kapfenberg, în 1894 pe care au modernizat-o şi căreia i-au extins producţia într-un mod impresionant. Calitatea remarcabilă a oţelului a fost cheia succesului încă de pe atunci. În acelasi timp o reţea mondială de distribuţie a oţelului a fost formată încă de la acea vreme. BÖHLER cunoaşte de la început importanţa apropierii de client. Astfel s-au pus bazele pentru crearea sinonimului numelui BÖHLER cu cei mai buni în oţeluri speciale.

Povestea de succes  cuprinde mai mult de 125 de ani:

  • 1446 Primul ciocan pneumatic din Kapfenberg. Proprietar: Arnold Taubenprunner
  • 1894 Achiziţia uzinei de oţel de la Kapfenberg
  • 1950 Se deschide la Bucureşti Biroul de Reprezentanţă al firmelor BÖHLER în România
  • 1994 Centenarul BÖHLER în Kapfenberg
  • 2002 Înfiinţarea societăţii comerciale BÖHLER ROMANIA, societate cu răspundere limitată, cu capital intregral austriac.

Astăzi BÖHLER este una dintre cele mai importante companii în dezvoltarea şi producerea de oţeluri speciale şi este unul dintre liderii lumii în domeniul oţelurilor de scule şi oţelurilor rapide.


CAUTA PRODUS
Căuta